Skip to main content

Lainan määrä

1000 - 100000 €

Tod. vuosikorko

0%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

Heti

BusinessCredit-laina on koroton eli korko on 0 %. Sen sijaan lainasta veloitetaan kiinteä toimituspalkkio. Lainalla ei ole muita kustannuksia. Lainasumma 80.000 €, laina-aika 16 kk, kuukausierä näin 6297.07 €, yhteensä maksettavaa 100 753 €.

Lainan määrä

1000 - 60000 €

Tod. vuosikorko

7.79% - 19.99%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

-

Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €.

Lainan määrä

500 - 70000 €

Tod. vuosikorko

4.5% - 20%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

Heti

Lainaesimerkki: Todellinen vuosikorko on 6,17 %, kun lainasumma on 30 000 €, Takaisinmaksuaika 5 vuotta, Esimerkkikorko 6,00 %. Kokonaiskulut 34 799 €. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, lainasummat 500 - 70 000€, nimelliskorko 4,5% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Lainan määrä

1000 - 60000 €

Tod. vuosikorko

4% - 20%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

Heti

Lainaesimerkki: Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 11 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 220 €, takaisinmaksettava summa 13 214 € sekä todellinen vuosikorko on 7,72 %.

Vertaa lainoja

Vertaa lainoja

Tärkeimmät tiedot

Lainojen vertailu kannattaa tehdä aina, sillä niiden välillä voi olla suuria eroja. Vertailu on helppoa, ja tärkeintä on ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko sekä kaikki mahdolliset kulut. Edullisin laina on se, jossa on pienimmät kulut. Lainavertailu kannattaa tehdä kattavasti myös pankkien tarjoamien kulutusluottojen osalta. Netissä on valmiita lainojen vertailusivustoja, mutta kannattaa kuitenkin selvittää markkinoiden edullisimmat vaihtoehdot itse.

Lainojen vertailun aloittaminen on helppoa netin vertailupalveluiden avulla, ja sen avulla voi säästää paljon rahaa. Ennen lainan ottamista kannattaakin siis ryhtyä vertailemaan lainoja. Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaishintaan, joten sekin tulee ottaa huomioon vertailussa.

Lainan hakeminen on yksinkertaista netissä täytettävän hakemuksen avulla. Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat nopeasti tiedon siitä, myönnetäänkö sinulle laina. Lainojen yhdistämistä voi harkita, jos sinulla on ennestään useita kalliita lainoja.

Paras tapa löytää edullinen ja sopiva laina itselle on siis vertailla lainoja ja niiden kuluja huolellisesti.

Lainojen vertailu kannattaa aina, sillä niissä voi olla hyvinkin suuria eroja. Heti ensimmäistä lainaa, mikä näköpiiriin sattuu, ei kannata valita, ilman että on sitä ennen suorittanut kattavan vertailun kaikista vaihtoehdoista. Lainavertailu on helppoa, eikä siihen tarvita paljon asiantuntemusta. Jotta eri lainat olisivat vertailukelpoisia, tulee vertailussa ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko. Jokaisen lainantarjoajan tulee ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko nettisivuillaan. Tämän lisäksi lainoja vertaillessa tulee ottaa huomioon kaikki mahdolliset kulut. Moniin lainoihin voi kuulua kaikenlaisia lisäkuluja, joita ei heti tule mieleen ottaa laskemissa mukaan huomioon. Tällaisia kuluja voi olla mm. lainanhoitokulut, joka voi olla tietty summa joka kuukausi. Lainan laskuttamisesta voidaan myös periä maksu, esimerkiksi paperilaskun lähettmäminen voi maksaa usemman euron. Lainan nostamisestakin saatetaan veloittaa. Voi myös olla maksullista hakea vähennysvapaata kuukautta tai maksaa lainan nopeammassa tahdissa pois. Kaikki tällaiset lisäkulut tulee ottaa huomioon, kun vertaa lainoja.

Vertaa lainoja aina

Mikä sitten on edullinen laina? Monella ei ole käsitystä mikä on kohtuullinen lainakorko ja minkäsuuruista korkoa voidaan kutsua edulliseksi. Laina vertailu kannattaakin toteuttaa ottamalla mukaan pikavippifirmojen lisäksi esimekiksi pankkien tarjoamia kulutusluottoja, joissa on yleensä edullisimmat korot. Kulutusluotto vertailu kannattaa tehdä mahdollisimman kattavasti, sillä toisin kuin pikavipit, kulutusluotot ovat yleensä isoja summia, joiden kuluista ja koroista kertyy nopeasti paljon ylimääräistä maksettavaa. Edullisin laina on se, jossa on kaikkein pienimmät kulut.

Myös netissä on valmiita lainojen vertailusivustoja, joissa on esitelty paljon erilaisia lainoja ja kerrottu niiden oleelliset kulut. Lainan haku näiden vertailusivustojen kautta voi olla helpompaa, sillä niiden avulla voi saada osviittaa siitä, mikä on edullisin kulutusluotto. Kannattaa kuitenkin huomioida, että se, että laina on vertailusivustolla edullinen kulutusluotto, ei se tarkoita sitä, että kyseessä olisi markkinoiden halvin kulutusluotto. Kaikkia mahdollisia luottoja ei nimittäin ole saatavilla jokaisella lainanvertailusivustolla.

Jos siis haluat saada lainaa edullisesti, kannattaa lainojen kulujen ja korkojen vertailuun käyttää riittävästi aikaa. Vaikka se saattaa kuulostaa työläältä, eikä sinulla millään olisi ylimääräistä aikaa ja kärsivällisyyttä tehdä sitä, on se kuitenkin järkevää, sillä siinä säästää selvää rahaa. Vertaile lainoja kaikessa rauhassa ja kun olet löytänyt itsellesi sopivimman lainan, voit ottaa sen. Näin sinua ei myöskään jää kaduttamaan, kun huomaat, että jossain muualla olisikin ollut saatavilla edullista lainaa. Vertaalaina palvelussa on myös kattava valikoima erilaisia lainoja, joita on helppo palvelun avulla vertailla.

Voit vertailla lainoja helposti

Lainoja kannattaa vertailla aina. Se ei sido sinua mihinkään. Lainojen vertailun aloittaminen on helppoa, sillä netissä on paljon eri vertailupalveluita. Paras lainavertailu osoittaa selkeästi mikä on paras laina ja sen avulla voit säästää rahaa paljon. Ennen lainan ottamista kannattaakin siis ryhtyä vertailemaan lainoja. Voit valita järjestelmän tietojen perusteella itsellesi parhaimman lainan ja voit siis säästää paljon rahaa. Esimerkiksi korkojen merkitys 60 000 euroon on suuri. Vertailun avulla saat selkeän kuvan kuluista ja koroista.

Lainan takaisinmaksusta

Lainan takaisinmaksu vaikuttaa laina-aikaan ja samalla lainan hintaan. Myös esimerkiksi avausmaksu 0 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa vaikuttavat lainan kokonaiskuluihin. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat ja kaikki eivät myönnä suuria summia. Lue lisää aina lainantarjoajan nettisivuilta. Jos sinulla on y-tunnus, voit saada lainaa vieläkin enemmän aina 60 000 euroon saakka. Yrityksillä laina-aika voi olla 1-15 vuotta. Se on mahdollista saada maksettua myös nopeammin.

AdobeStock 526210828

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen on helppoa. Täytä lainahakemus netissä sopivan lainan kohdalla ja saat selville muun muassa sen, kuinka paljon on arvioitu kuukausierä. Lainoja on monenlaisia ja voit hakea sellaista lainaa, joka on itsellesi paras yhdellä hakemuksella. Lainojen yhdistäminen on myös mahdollista, jos sinulla on ennestään useita lainoja. Vertaileminen ei sido sinua mihinkään. Ota yhteyttä lainantajoajaan, jos hakemuksen täyttäminen on vaikeaa. Yleensä lainan hakeminen on helppoa ja yhdellä hakemuksella voi saada selville eri lainojen hintoja. Lainoja kannattaa vertailla aina, joten vertaa lainoja ja selvitä samalla se, mikä on niiden todellinen vuosikorko.

Näin voit hakea lainaa

Lainan hakeminen onnistuu netissä yhdellä hakemuksella. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat nopeasti tiedon, myönnetäänkö laina sinulle. Sen jälkeen pääset nostaamaan lainan tililtäsi.

Vertaa lainoja ja niiden kuluja

Lainojen vertailu on myös siinä mielessä kannattavaa, että jos sinulla on ennestään paljon kallista lainaa, voi olla järkevää maksaa sitä pois jollain alempikorkoisella ja edullisemmalla lainalla. Lainnojen yhdistäminen vertailu on siis järkevää, sillä kun huomaat nykyisen lainan maksamisen olevan hankalaan sen isojen kulujen ja korkoken vuoksi, voi vastaus olla muut netin edulliset lainat, joiden avulla saat nykyisen kalliin lainasi maksettua pois. Halvin laina 10000 euron suuruiselle summalle löytyy samalla tavoin. Vertailemalla korkoja aktiivisesti ja pyytämällä lainatarjousta myös omasta pankistasi. Nykyisin myös pankit ovat panostaneet nopeaan lainanantoon, joten sinun ei tarvitse odotella sitä, että saisit lainasumman tilillesi useita päiviä tai jopa viikkoja. Vertaa laina siis netin rahoituslaitoksista kuin perinteisitä pankeistakin. Vertaa lainat aina kun olet ottamassa sitä, jotta teet kannattavan lainasopimuksen. Vertaa lainaa, vaikka sinua ei juuri nyt huvittaisikaan, sillä tulevaisuudessa se tulee sinulle edullisemmaksi, koska sinun ei tarvitse maksaa lainaa niin paljon takaisin.

5/5 - (1 vote)

Hanki Suomen paras ilmainen laina

Ei vielä kommentteja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.