Skip to main content

Lainan määrä

1000 - 100000 €

Tod. vuosikorko

0%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

Heti

BusinessCredit-laina on koroton eli korko on 0 %. Sen sijaan lainasta veloitetaan kiinteä toimituspalkkio. Lainalla ei ole muita kustannuksia. Lainasumma 80.000 €, laina-aika 16 kk, kuukausierä näin 6297.07 €, yhteensä maksettavaa 100 753 €.

Lainan määrä

1000 - 60000 €

Tod. vuosikorko

7.79% - 19.99%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

-

Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €.

Lainan määrä

500 - 70000 €

Tod. vuosikorko

4.5% - 20%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

Heti

Lainaesimerkki: Todellinen vuosikorko on 6,17 %, kun lainasumma on 30 000 €, Takaisinmaksuaika 5 vuotta, Esimerkkikorko 6,00 %. Kokonaiskulut 34 799 €. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, lainasummat 500 - 70 000€, nimelliskorko 4,5% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Lainan määrä

1000 - 60000 €

Tod. vuosikorko

4% - 20%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

Heti

Lainaesimerkki: Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 11 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 220 €, takaisinmaksettava summa 13 214 € sekä todellinen vuosikorko on 7,72 %.

Lainalaskuri

Lainalaskuri

Tärkeimmät tiedot

Lainalaskuri on hyödyllinen apuväline lainan määrän ja kuukausierien laskemiseen. Lainan korko vaikuttaa lainan hinnaksi ja sen vuoksi se on tärkeää vertailla eri lainoja. Lainalaskurin avulla voi saada selville lainan todellisen hinnan.

  1. Lainan korko on tärkeää.
  2. Lainan kuukausierät vaikuttavat lainan hintaan.
  3. Lainalaskuri on hyvä apuväline lainan määrän ja hinnan selvittämiseen.
  4. Lainanantajien korkoja on viime aikoina aloitettu kiinnittää huomiota.
  5. Lainojen kuukausierien ei kannata olla liian isoja.

Mikä on tärkeää vertaillessa eri lainoja?

Yksi tärkeimmistä asioista vertaillessa eri lainoja on korko. Korko vaikuttaa suoraan lainan hintaan ja sitä kautta myös siihen, kuinka paljon sinun pitää maksaa takaisin. Korkojen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota lainan kuluihin sekä mahdollisiin maksuihin. Lainojen kuluissa voi olla merkittäviäkin eroja ja ne voivat kasvattaa lainan hintaa huomattavasti. Palvelumaksuista puolestaan voi joutua maksamaan esimerkiksi jos haluaa maksaa lainan takaisin ennen sovittua maksuaikaa.

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskuri toimii siten, että se laskee eri lainavaihtoehtojen kustannukset ja antaa sinulle mahdollisuuden vertailla niitä helposti. Lainalaskurin avulla voi myös selvittää mitä erilaisia lainoja on tarjolla ja mitkä ovat niiden kustannukset. Lainalaskurit toimivat yleensä siten, että sinun täytyy syöttää laskuriin haluamasi lainasumma ja haluttu takaisinmaksuaika. Laskuri laskee tämän jälkeen eri lainapalveluiden tarjoamien lainojen kustannukset ja antaa sinulle mahdollisuuden vertailla niitä helposti.

Mikä vaikuttaa lyhennyksen suuruuteen?

Lyhennyksen suuruuteen vaikuttaa lainan koko ja korko. Mitä suurempi lainan korko on, sitä suurempi lyhennys on. Lyhennyksen suuruus voi olla myös 50-100 euroa per kuukausi.

Miten sopivan kuukausierän voi laskea?

Pankilta voi saada hyvää neuvoa mikä maksuerä olisi sinulle sopiva. Muista sopiva lainaerä Yhteensä eri lainojen erät eivät saisi olla liian suuria. Esimerkiksi asuntolainan lisäksi muut lainat korottavat erien suuruutta. Kirjaudu siis verkkopankkiisi ja testaa miten laskuri toimii. Katso vinkkejä miten lainatarjous lasketaan. Lyhennyksen suuruuden voit määritellä itse. Kuukausierän on hyvä olla tarpeeksi pieni. Lainamäärä voi vaihdella paljonkin. Lainalaskuri on tässä hyvä apu, sillä voit laskea erän suuruuden ja hinnan helposti. Maksuerän suuruuteen voit vaikuttaa itse Valitse maksuerä ja anna laskurin neuvoa loput. Maksuerä tai maksuerien suuruus on aina pankin ja sinun välinen asia. Valitse vaikka 20 euroa per kuukausi tai 100 euroa per kuukausi. Yhteensä kaikki nämä vinkit voivat olla sinulle tärkeitä. Mikä maksuerä sinulle sopivin. Meidän helposti auttaa lainan määrän suuntaa antava. Mikä on y tunnus tai ma pe välinen soittoaika. Lainalaskurin muut osiot voivat auttaa helposti sinua lainan laskennassa. Jokainen tietää itse, minkä suuruisen lainan tarvitsee ja kuinka paljon lainaa pystyy maksamaan takaisin.

Miten lainan korko määräytyy?

Lainan korko määräytyy yleensä lainanantajan mukaan. Sinun kannattaa aina katsoa lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko paljastaa sen, kuinka suuri lainan määrä todellisuudessa on. Jos laina-aika on monta vuotta, korkojen vaikutus on suuri. Lainalaskuri on tässäkin hyvä apuväline. Kun sinulla on lainasi, on enää myöhäistä miettiä miten saisit sen maksettua takaisin. Tämän vuoksi lainasi tulee olla sopivan suuruinen. Jos maksat lainaa monta vuotta takaisin, muista kilpailuttaa lainasi. Tässäkin lainalaskuri auttaa sinua. Kerää tiedot etukäteen.

Mitä pienempi lainan korko on sitä halvemmaksi se tulee?

Todellinen vuosikorko on tärkeä tieto, kun vertaillaan eri lainoja. Lainan todellinen vuosikorko kertoo sen, kuinka paljon lainasta tulee maksamaan korkoa koko sen ajan, kun sitä on jäljellä. Mitä pienempi korko on, sitä halvemmaksi laina tulee.

Mitä enemmän kuukausieriä otat sitä kalliimmaksi se yleensä tulee?

Kyllä, mitä enemmän kuukausieriä otat sitä kalliimmaksi se yleensä tulee. Lainassa juoksevat korot koko sen ajan kun sinulla on sitä jäljellä, joten tältä kannalta katsottuna, jos haluat säästää rahaa, maksat lainan pois mahdollisimman pian.

Kun on ottamassa lainaa, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja eikä päätyä ottamaan heti ensimmäistä vaihtoehtoa. Lainalaskuri on tässä hyvä apu, sillä sen avulla voi laskea minkä hintaiseksi laina tulee.

Osaatko käyttää laskuria

Kaikki eivät kuitenkaan osaa käyttää laskureita. Lainalaskurilla voi olla vaikeaa saada maksuerien lisäksi muita tärkeitä tietoja oikein. Esimerkiksi lainatarjous on tässä mielessä parempi. Laintarjous on mahdollista saada pankilta. Korkojen kanssa lainasta tulee suurempi ja siksi korkojen merkitys on suuri. Kuukausierä on toinen asia, joka vaikuttaa lyhennyksen suuruuteen. Usein se halutaan pitää melko pienenä. Miten sitten sopivan kuukausierän voi laseka? Pankki on hyvä neuvomaan mikä maksuerä olisi sinulle sopiva.

Muista sopiva lainaerä

Yhteensä eri lainojen erät eivät saisi olla liian suuria. Esimerkiksi asuntolainan lisäksi muut lainat korottavat erien suuruutta. Kirjaudu siis verkkopankkiisi ja testaa miten laskuri toimii. Katso vinkkejä miten lainatarjous lasketaan. Lyhennyksen suuruuden voit määritellä itse. Kuukausierän on hyvä olla tarpeeksi pieni. Lainasumman voit määrittää itse ja lainamäärä on hyvä olla suhteellisen sopiva. Laskurin voi antaa myös ehdottaa sinulle määrän.

Pankeillakin on laskureita

Pankin laskuriakin voi käyttää. Kuinka monta euroa tämä sitten olisi. Lainat eroavat toisistaan niin että usein eri lainoilla on eri suuruinen korko. Haluat vartmaan edullisimman lainan itsellesi. Valitse mitä haluat ja laskuri laskee sinulle oikean tulokset. Se laskee myös kaiken minkä haluat. Määrän voit valita itse. Lainamäärä voi vaihdella paljonkin.

Maksuerän suuruuteen voit vaikuttaa itse

Valitse maksuerä ja anna laskurin neuvoa loput. Maksuerä tai maksuerien suuruus on aina pankin ja sinun välinen asia. Valitse vaikka 20 euroa per kuukausi tai 100 euroa per kuukausi. Yhteensä kaikki nämä vinkit voivat olla sinulle tärkeitä. Mikä maksuerä sinulle sopivin. Meidän helposti auttaa lainan määrän suuntaa antava. Mikä on y tunnus tai ma pe välinen soittoaika. Lainalaskurin muut osiot voivat auttaa helposti sinua lainan laskennassa. Jokainen tietää itse, minkä suuruisen lainan tarvitsee ja kuinka paljon lainaa pystyy maksamaan takaisin. Kannattaa ennen suurempia hankitoja esimerkiksi vertailla eri tuotteiden hintoja, jotta ei turhaan ota liian isoja lainoja. Esimerkiksi isoja kodinkoneita ostettaessa voi sama tuote olla suuressakin tarjouksessa jossain toisessa paikkaa, jolloin et tarvitsekaan niin paljon lainaa.

Miten määrittelen lainan ajan

Laina ajan voit aina määritellä itse. Laina ajan ei tarvitse olle kovin piktä, jos tiedät, että pystyt maksamaan lainan nopeasti takaisin. Lainan määrä vaikuttaa myös maksuaikaan. Laina ajan voit pitää siis lyhyenä tai pitkänä. Laina aika voi olla vaikkapa kuukausi tai useampi vuosi. Koko laina ajan lainasta menee korkoa. Sen vuoksi mitä pidempi laina aika sitä suurempi on korkojen osuus lainasta. Lainalaskuri auttaa sinua näkemään, paljonko lainan hinnaksi tulee. Sopivan lainan voit näin löytää helposti ja nopeasti. Laskurin avulla voit saada selville kuinka suureksi lainan määrä kokonaisuudessaan nousee.

Hae lainaa vasta sen jälkeen, kun olet laskenut lainan määrän laskurilla. Lainaa on sen jälkeen paljon helpompi hakea, koska summa on tiedossa paremmin. Laina aikana voit yleensä maksaa lainaa takaisin myös aiempaa nopeammin. Lainalaskuri ei kuitenkaan huomioi tätä. Maksuerien määrä riippuu lainan pituudesta. Myös korko vaikuttaa maksueriin. Koko laina ajan juoksevat korot nostavat tietenkin lainan määrää. Jos lainan määrä on niin iso, että maksuaika on monta vuotta, silloin korkojen merkitys on suuri. Voit haluta maksutavaksi kiinteä tasaerä -ratkaisun. Siinä takaisinmaksuerän suuruus on aina sama eli kiinteä tasaerä. Se on suorittu vaihtoehto ja moni laina sisältää tämän mahdollisuuden.

AdobeStock 535363875

Miten lainan korko määräytyy

Lainan korko riippuu yleensä lainanantajasta. Sinun kannattaa aina katsoa lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko paljastaa sen, kuinka suuri lainan määrä todellisuudessa on. Jos laina-aika on monta vuotta, korkojen vaikutus on suuri. Lainalaskuri on tässäkin hyvä apuväline. Kun sinulla on lainasi, on enää myöhäistä miettiä miten saisit sen maksettua takaisin. Tämän vuoksi lainasi tulee olla sopivan suuruinen. Jos maksat lainaa monta vuotta takaisin, muista kilpailuttaa lainasi. Tässäkin lainalaskuri auttaa sinua.

Kerää tiedot etukäteen

Hae lainaa kun sinulla on edellä mainitut tiedot niin saat ratkaisun nopeammin. Luoton määrä voi olla isokin, jos sinulla on sopiva kuukausierä verrattuna takaisinmaksumahdollisuuksiin. Muut kriteerit lainan saamiseen ovat mm. ikäsi. Lainanantaja pyytää nämä tiedot sinulta. Moni lainanantaja on auki ma pe välisenä aikana. Ma pe on suosittu ajankohta lainan saamiseksi. Hae lainaa siis arkena. Koron määrä vaihtelee per lainanantaja. Tasaerä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat aina maksaa saman summan takaisin. Tähän on mahdollista saada laina-aikaa monta vuotta. Koron suuruus on tässäkin tärkeää. Tasaerässä koron määrä on sisällä lainaerissä. Laske koron suuruus laskurilla ja saat selville lainan todellisen summan nopeasti.

Laina ja korot

Yksi keskeinen asia lainan valinnassa on sen korko. Lainojen koroissa voi olla erittäin suuria vaihteluita, joten siihen tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota. Mitä pienempi lainan korko on sitä halvemmaksi se tulee. Viime aikoina pikalainayritysten korkoihin on alettu kiinnittämään huomiota ja niihin on asetettu korkokatto. Laki myös määrää, että lainojen korot tulee ilmoittaa todellisina vuosikorkoina. Vain lainan todellista vuosikorkoa voi verrata, joten kun olet ottamassa lainaa, etsi sivustolta lainan todellinen vuosikorko laskuri, jollei vuosikorkoa ole muutoin ilmoitettu selkeästi. Laina laskuri löytyy nykyisin jo melko monesta lainasivustosta. Lainlaskuri on hyvä apu, kun halutaan selvittää paljonko lainan hinnaksi tulee. Lainalaskurit ovat käteviä apuvälineitä, vaikkakin lainan korot ja hinnat pystyy kyllä itsekin laskemaan tavallisella laskimella.

Lainan kuukausierien vaikutus lainan hintaan

Toinen tärkeä asia, joka vaikuttaa suoraan lainan hintaan, on kuukausierä. Mitä enemmän kuukausieriä otat eli mitä pienemmissä erissä maksat lainaasi takaisin, sitä kalliimmaksi se yleensä tulee. Lainassa juoksevat korot koko sen ajan kun sinulla on sitä jäljellä, joten tältä kannalta katsottuna, jos haluat säästää rahaa, maksat lainan pois mahdollisimman pian. Laina pienellä kuukausierällä ei siis aina ole mitenkään hyvä asia ja siihen kannattaa päätyä vain mikäli sinulla ei kerta kaikkiaan ole mahdollisuutta maksaa lainaa pois isommissa erissä. Lainojen kuukausieriä ei myöskään kannata nostaa liian isoiksi. Vaarana tällöin on se, että oma taloutesi on vedetty liian kireälle, jos sinulla ei ole lainan maksun jälkeen rahaa enää muihin tärkeisiin laskuihin. Lainalaskuri on tässäkin hyvä apu.

Vuosikorko laskuri netissä

Kun olet laskeskellut sen, kuinka suuren euromääräisen summan pystyt lainaa maksamaan pois joka kuukausi ja olet siis päättänyt myös lainasumman, voit lähteä vertailemaan korkoja. Käyttämällä prosentti laskuri tai korko laskuri -tyyppisiä apuvälineitä pääset laskemaan lainan hintaan ja vertailemaan näin lopullisia lainan hintoja. Laske prosentti aina siis vuosikoron mukaan, sillä useasti lainamainoksissa voidaan mainostaa esimerkiksi lainojen viikkokorkoja, jotka antavat harhaanjohtavan kuvan lainan todellisesti korosta. Viikkokorko voi näyttää hyvin pieneltä, mutta kun sen muuntaa vuotuiselle tasolla, paljastuukin koron todellinen suuruus. Vuosikorko laskuri on siis tärkeä osa lainan hakemista ja sen käyttö kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun. Lainalaskuri ei ole mitenkään monimutkainen, vaan sen käyttö onnistuu keneltä tahansa, kunhan vaan on tarvittavat tiedot esillä. Vuotuinen korko laskuri on toinen hyvä apuväline kun lainoja halutaan vertailla.

Useiden lainojen korot

Jos sinulla on paljon pikavippejä ja muita kulutusluottoja, niissä kaikissa voi olla hyvin erilaisia korkoja ja kuluja. Lainoissa voi olla vaikea pysyä kärryillä ja kulut voivat muodostua suuriksi. Useasta eri lainasta juoksee monta erillistä tilinhoitomaksua, kaikenlaisia palkkioita ja tietenkin korkeita korkoja. Tämän vuoksi voi olla järkevää vertailla olisiko lainojen yhdistäminen hyvä juttu. Yhdistämällä useamman lainan yhdeksi säästät jokaisesta lainasta juoksevat erilliset kulut, esimerkiksi tilinhoitopalkkiot. Tilinhoitopalkkioita sinun tarvitsee maksaa vain yhdestä lainasta. Tämäkin kannattaa laskea lainalaskurin avulla ja jos huomaat että uusi laina olisi edullisempi vaihtoehto kun aiemmat lainasi, lainat kannattaa ehdottomasti yhdistää. Esimerkiksi syyskuun 2023 jälkeen lainoista saa enää periä enimmillään 20 % korkoja, joten aiemmat lainasi jotka olet ottanut tätä ennen ovat todennäköisesti kalliimpia.

5/5 - (1 vote)

Hanki Suomen paras ilmainen laina

Ei vielä kommentteja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.