Skip to main content

Lainan määrä

100 - 60000 EUR

ÅOP

4.19% - 10%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

Heti

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€.

Lainan määrä

100 - 60000 EUR

ÅOP

4.19% - 20%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

-

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€."

Lainan määrä

1000 - 60000 EUR

ÅOP

4% - 20%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

-

Lainan määrä

50 - 2000 EUR

ÅOP

20%

Perustamismaksu

-

Hyväksynnän kesto

-

Kulutusluotto ja sen hakeminen

BS 46

Nykyisin monet ihmiset ottavat avuksi kulutusluotot, kun on tarkoitus hankki rahoitusta johonkin isompaan ostokseen. Kulutusluotolla tarkoitetaan lainoja, jotka ovat tavallisia pikavippejä suurempia. Yleensä kulutusluotto on yli 2000 euroa ja suurimmillaan se voi olla jopa kymmeniä tuhansia euroa.

Mikä on kulutusluotto

Moni saattaa miettiä, että mikä on kulutusluotto. Kyseessä on laina, joka on kiinteä summa, ja josta voi nostaa omaan käyttöönsä lainaa aina tarpeen mukaan. Jos otat esimerkiksi kulutusluoton, joka on 3000 euroa, voit nostaa siitä vaikkapa 100 euroa käyttöösi silloin kun tarvitset lainaa. Jäljellä sinulla on 2900 euroa luottoa, josta voit nostaa käyttöösi eriä aina tarpeen mukaan. Kulutusluotto on hieman verrattavissa luottokorttiin, kyseessä on käyttöluotto, jota voit käyttää aina silloin kun sitä tarvitset.

Kulutusluottoihin tuli syksyllä 2019 korkokatto, joten kulutusluotto korko ei enää voi olla mitä tahansa. Korkokaton vuoksi kulutusluottojen hinnat ovat siis edullisemmat kuin ennen. Kulutusluoton korko voi enimmillään olla enää 20 %. Myös luotosta perittäviin kuluihin on asetettu 150 euron vuotuinen katto. Voikin olla, tämä kannustaa luottoyrityksiä valikoimaan tarkemmin asiakkaansa. Siinä missä aiemmin oli mahdollista saada lainaa ilman tuloselvitystä, nykyään lainayritykset voivat olla paljon tarkempia siitä, kenelle lainaa myöntävät. Suuremmat luotot vaativat aina hakijalta säännöllisiä tuloja ja usein niistä tulee esittää lainayritykselle myös jokin todiste, esimerkiksi palkkakuitti tai tiliote. Säännölliset tulot eivät tarvitse välttämättä olla palkkatuloja, vaan myös eläke tai muu etuus voidaan laskea tällaiseksi tuloksi.

Miten saada kulutusluottoa?

Kulutusluottoa haetaan aivan samoin kuin mitä tahansa netin luottoa eli täyttämällä lomake netissä. Netissä on tarjolla monta eri lainayritystä, joten vertailu kannattaa myös kulutusluotoissa. Niissä on paljon eroja erityisesti korkojen ja kulujen suhteen. Kulutusluottoa hakiessa täytyy myös luottotietojen olla kunnossa. Luottotiedoissa ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä, joten mikäli sinulla sellainen on, voi kulutusluoton saaminen olla käytännössä mahdotonta. Lisäksi sinulla tulee olla mahdollisuus lähettää tositteet esimerkiksi tiliotteesta sähköpostin liitteenä tai postitse lainayritykselle. Jos kaikki on kunnossa, voit hakea lainaa ja saada vastauksen nopeasti tekstiviestillä itsellesi. Kulutusluottoa voit tämän jälkeen käydä nostamassa joko pienen erän tai sitten sen verran kuin tarvitset. Nostaminen on tehty hyvin yksinkertaiseksi ja yleensä se tapahtuu lainayrityksen omilla sivuilla, joihin kirjaudutaan joko salasanoilla tai omilla verkkopankkitunnuksilla.

Kulutusluotto 1000 euroa tilille

Jos sinua kiinnostaa pienempi summa lainaa, kuten kulutusluotto 1000 euroa tai vähemmän, kannattaa tarkistaa onko sellaista netissä tarjolla. Toinen tapa nostaa 1000 euron laina, on ottaa isompi kulutusluotto, mutta nostaa siitä käyttöönsä vain tarvittava 1000/60 euron summa. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että kulutusluotoissa on erilaisia kuluja, jotka usein määräytyvät sen mukaan kuinka monta nostoa tililtä tekee. Jokainen nosto voi olla maksullinen, esimerkiksi 5 euroa tai enemmänkin. Tämän vuoksi kannattaa miettiä, onko edullisempaa nostaa isompi summa kerralla lainaa vai monta pientä lainaa erissä, jolloin jokaisesta nostosta joutuu maksamaan erikseen. Kulutusluotoissa on myös se hyvä puoli, että niihin saa yleensä paljon maksuaikaa. Kulutusluotoissa voi olla useiden vuosien maksuaika, eikä isoakaan nostettua luottosummaa tarvitse maksaa kerralla pois.

Onko sinulla korkotili Bank Norwegianissa? Se tarjoaa erittäin kilpailukykyisen 0,75 % koron säästötilillään. Vastaavaan korkoon ei mitkään suomalaiset pankit pysty. Jos mietit miten hoituu bank norwegian veroilmoitus, niin ei huolta. Bank Norwegian ilmoittaa automaattisesti korkotilin tuotot suomalaiselle verottajalle ja tiedot löytyvät valmiiksi veroilmoituksestasi keväällä.

Ei vielä kommentteja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.